6 dingen die je met je haar doet waar je beter meteen mee stopt

Is je haar niet meer zo gezond als het eens was en ziet het er kroes en beschadigd uit, maar weet je niet waarom? Dan kan het één van volgende oorzaken zijn die je je haar zelf aandoet.

Als je het gevoel hebt dat je de beste haarproducten, tools en routines gebruikt en je haar er nog steeds niet op zijn best uitziet en voelt volg dan volgende stappen.

1. Nat haar borstelen zonder een detangle borstel

Een factor waar vaak geen rekening mee wordt gehouden is het borstelen van jouw haar. Wanneer je haar nat is kan het sneller afbreken, wees dus voorzichtig en gebruik een detangle borstel om onderaan te starten met de natte haren te ontwarren. Werk zo naar boven tot het helemaal ontward is. Neem hiervoor de tijd zodat je geen schade toebrengt aan jouw haren.

Gebruik desnoods een zachte leave-in conditioner zoals de Leave-in van Great Lengths voor een gemakkelijkere doorkambaarheid bij erg stug haar.

Wanneer het haar droog is gebruik je best een pneumatische borstel met borstelharen en nylon pinnen. Nat als bij nat haar start je voorzichtig onderaan en werk je langzaam naar boven toe.

2. Het föhnen van druipend nat haar

Overhaast stylen kan een slecht resultaat geven. Geduld is dus belangrijk als het gaat over een gezonde haarroutine, vooral bij het stylen van je haar. Als je haar nog zo nat is dat je er water uit kan wringen of dat het nog drupt? Dan is het nog te nat om te föhnen.

Als je deze natte haren gaat föhnen, is de kans op pluizig en droog haar veel groter. Start met het föhnen van jouw haar wanneer het ongeveer voor de helft droog is.

3. Schadelijke haaraccesoires gebruiken

Het is algemeen geweten dat rubberen elastiekjes en haar niet samengaan. Maar ook haarelastiekjes brengen vaak schade toe aan het haar. Hetzij door het metalen bevestigingsmiddel waar het haar soms in vast komt te zitten of door de wrijving van de haarelastiek met het haar. Ook bij het uithalen van de elastiekjes wordt er weleens haar uitgetrokken die in de knoop zit met de elastiek.

De oplossing hiervoor zijn de spiral hair ties zoals hieronder afgebeeld of haarspelden die niet in de knoop geraken met het haar zoals elastiekjes wel doen.

4. Je haar onbeschermd blootstellen aan de zon

Geloof het of niet, het gebruik van een SPF op je haar is net zo belangrijk als het gebruik van een SPF op je huid , vooral als je met kleur behandeld haar hebt. Zonschade aan het haar kan leiden tot dunner, doffer, platter en droger haar en niemand wil dat.

Draag bescherming op jouw haar zoals een beschermende haarspray of een hoed waar je de haren schaduw kan geven.

5. Te vaak hitte tools gebruiken

We houden net zoveel van weelderige krullen, strandgolven en recht haar als de volgende persoon, en we begrijpen dat dat looks zijn die je vaak alleen kunt bereiken met behulp van zo’n hitte tools.

Gebruik het echter met mate en bescherm telkens jouw haar met een hitte beschermende spray zoals de heat protector care spray van Great Lengths. Vermijd dagelijks gebruik van hitte tools en gebruik ze enkel wanneer het absoluut nodig is. 

6. Het gebruik van oververzorgende producten

Het gebruik van haarverzorgingsproducten met sulfaten en siliconen, haarsprays met een hoog alcoholgehalte en oliën zijn voorbeelden van producten die te hard kunnen zijn voor je haar. Sulfaten in shampoos zullen je haar ontdoen van de natuurlijke oliën die uiteindelijk leiden tot breuk, pluis en uitgedroogd haar, terwijl haarsprays met een hoog alcoholgehalte het haar kunnen uitdrogen waardoor het broos en dof wordt.

Kies voor een alcoholvrije haarlak zoals de soft finnish spray van Great Lengths. Het Great Lengths gamma heeft een goede lijn producten die het haar niet gaan oververzorgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll to Top