HXE Hairextends in vaktijdschrift 'De Kapper'.

In de december editie van het vaktijdschrift ‘De Kapper’ kon je het artikel terugvinden van Hairextends over de duurzame meerwaarde van hair extensions. Lees het volledige artikel hieronder.

DE DUURZAME MEERWAARDE VAN HAIR EXTENSIONS

PROFESSIONELE KAPPERS HECHTEN WAARDE AAN APPLICATIES DIE DERMATOLOGISCH VERANTWOORD ZIJN. ENKEL HET GEBRUIK VAN KWALITATIEVE HAREN, PROFESSIONELE SNITTECHNIEK EN EEN AANGEPASTE  VERZORGING LEVEREN EN DUURZAME  EERWAARDE IN  ESTHETISCHE HAARTOEVOEGINGEN. ONDER DRUK VAN VOORAL ECONOMISCHE FACTOREN ZIJN ECHTER NIET ORTHODOXE TOEPASSINGEN VAN HAARTOEVOEGINGEN ONTSTAAN DIE TRACKING ALOPECIA IN DE HAND WERKEN EN UITEINDELIJK LEIDEN TOT DEFINITIEVE NIET OMKEERBARE HAARUITVAL. VEVA BUYSENS, ZAAKVOERDER VAN GREAT LENGTHS® (BENELUX, NORTH-EAST FRANCE), VEVABUYSENS.COM EN HXE HAIREXTENDS, HEEFT MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN HOOG IN HET VAANDEL STAAN. VEVA EN HAAR TEAM STAAN VOOR KWALITEITSPRODUCTEN IN SAMENHANG MET VERANTWOORDE TOEPASSINGEN, EEN BETROUWBARE SERVICE EN EEN SNELLE LEVERING.

“Kappers die toegevoegde waarde creëren zijn een belangrijke motor voor de lokale economie. Kappers hebben echter niet enkel een impact op de economie, maar ook op het mentale en fysieke welzijn van hun klanten. Deze ondernemers zijn creatief en streven voortdurend naar nieuwe toepassingen of diensten die het leven van hun klant aangenamer of makkelijker maken”, aldus Veva.

GROOTHANDEL MET TOEGEVOEGDE WAARDE

Haarstrengen zijn niet meer weg te denken uit het kappers aanbod. Verschillen in kwaliteit, veelvuldige toepassingen en het aanbod van talloze opleidingen maken de juiste keuze voor het salon echter niet makkelijk. Dankzij het uitgebreide assortiment, gepersonaliseerd advies en jarenlange ervaring biedt de groothandel van hair extensions en accessoires in Kuurne (België) oplossingen die afgestemd zijn op de behoefte of de vraag van bijna ieder profiel van klant. “Samen met de kappers wensen wij zo een bijdrage te leveren tot het duurzaam ondernemen”, zegt Veva.

HAARPROBLEMEN OPLOSSEN
De focus ligt ook op mensen met haarproblemen. Een niet gewenste wijziging van het uiterlijk of té dun of weinig haar geeft onzekerheid naar anderen en jezelf. Schade door kleuringen, hitte en stylingstools of ook aangeboren en opgelopen haarschade door ziekte kunnen met de juiste toepassingen verholpen worden. Deze dienstverleningen integreren in het salonconcept, geeft niet enkel een economische meerwaarde maar draagt ook bij tot een hoge waardering voor de maatschappelijke en duurzame rol van de kapper.

CRITERIA

Veva Buysens geeft verschillende criteria als leidraad om duurzaam hair extensions toe te passen en de klant professioneel tegemoet te komen:

Natuurlijk mensenhaar: kies voor natuurlijk mensenhaar. Dit haar is wel wat duurder als de artificiële alternatieven, maar kan met hot tools worden gestyled en geverfd. Als je op zoek bent naar de beste optie, kies dan voor Remy-haar, waarvan de schubbenlaag intact is. Veel consumenten waarderen ook dat hun nieuwe haar op een ethisch verantwoorde wijze verkregen wordt.
Verantwoorde manier: plaats het haar op een verantwoorde manier met de aangepaste technieken om permanente haarbeschadiging te voorkomen. Tractie-alopecia is haarverlies dat wordt veroorzaakt doordat het haar lange tijd op dezelfde manier wordt uitgetrokken. Herhaalde belasting van de haarzakjes kan haarlokken uittrekken en zelfs de follikels beschadigen. Dit veroorzaakt roodheid, jeuk en zelfs zweren of infecties. Licht verschillende mogelijkheden toe: licht aan uw klant de verschillende mogelijkheden toe hoe de extensions op het haar kunnen worden aangebracht, met de nadruk op uw kennis en expertise om haarschade te voorkomen. Sommige klanten kunnen een gevoelige hoofdhuid hebben en als u de weefmethode voor hair extensions gebruikt, kan dit tot ingrijpende ongemakken leiden.

Expertise uitdragen: hoe meer u weet over hair extensions, hoe meer uw klanten uw expertise zullen uitdragen naar potentiële nieuwe klanten. Het is dus belangrijk dat je de vaardigheden en technieken voor het aanbrengen van tape of pre-bonded extensions uitstekend beheerst.
De kapper moet de technieken uitstekend beheersen en voortdurend evolueren door zich bij te scholen in de kennis van haartooi, dat de laatste jaren sterk evolueert. Veva Buysens brengt vanuit haar ervaring als kapster, coach en haar eigen hair extension competence center HXE Hairextends de theorie en praktijk samen in een interactieve training. “Onze opleidingen worden als ontzettend nuttig ervaren en zijn voor
velen ook een eyeopener naar de mogelijkheden en het duurzaam toepassen van hair extensions”, aldus Veva.

Zelfs de beste extensions zijn geen garantie voor succes zonder kennis en ervaring in de toepassing.​

Ik ben Veva, kapster sinds 1980, pionier in het toepassen van haarstrengen sinds 1993 en hair extension coach van vele kappers in België, Nederland, Luxemburg en Frankrijk.

De vraag naar haarstrengen blijft toenemen en zijn niet meer weg te denken uit het kappers aanbod. Het grote aanbod, verschillen in kwaliteit, veelvuldige toepassingen en talloze opleidingen maken de juiste keuze voor de salon echter niet makkelijk.

Plaatsen van het haar op een verantwoorde manier met de aangepaste technieken om permanente haarbeschadiging te voorkomen zijn voor de salons een must om zich te onderscheiden.

Deze dienstverleningen op de juiste manier integreren in het salonconcept, geeft niet enkel een economische meerwaarde maar draagt ook bij tot een hoge waardering voor de maatschappelijke en duurzame rol van de kapper.

Veva Buysens brengt vanuit haar ervaring als kapster, coach en haar eigen hair extension competence center HXE Hairextends de theorie en praktijk samen in interactieve trainingen.
Naar aanleiding van het 30-jarig jubileum werd een volledig nieuw concept ontwikkeld, dat wij u binnenkort uitgebreid zullen voorstellen.
Coming soon on vevabuysens.com

Kunnen wij jouw ook helpen met een dermatologische toepassing.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Scroll to Top