Slapen met nat haar kan het risico op schimmelinfecties vergroten

Volgens medische experts kan het slapen met nat haar kan het risico op schimmelinfecties vergroten.

Daarom bevelen we altijd aan om met droog haar te slapen. Slapen met nat haar kan het risico op het ontwikkelen van schimmelinfecties op de hoofdhuid vergroten.

“Schimmels, zoals Pityrosporum (Malassezia), kunnen leiden tot aandoeningen zoals roos of dermatitis”. 

Schimmels zijn van nature al op de hoofdhuid aanwezig is, maar als je gaat slapen met nat haar  zijn kussens een andere broeinest voor schimmel. Stel je voor: de hele nacht slapen op een warm, nat kussen, een warme vochtige plaats dat is de perfecte omgeving voor een broedplaats waar schimmels kunnen groeien.

 

Uit eerdere onderzoeken weten we dat schimmelbesmetting op kussenslopen, dat er tussen de 4 en 16 soorten werden gevonden op al de geteste kussens. Een van deze ontdekte soorten was Aspergillus fumigatus, Een veel voorkomende schimmelsoort die verantwoordelijk is voor het veroorzaken van ernstige infecties bij mensen met een verzwakt immuunsysteem, één van de meest voorkomende symptomen is dat het astma kan verergeren. Echter reageert hier iedere persoon natuurlijk anders op.

 

 

Veel horen we: als ik uit de badkamer kom vlecht ik mijn haar om te gaan slapen dat is goed voor mijn haar en heb ik mooie golven in mijn haar….

Veel te veel wordt pas gewassen haar in een paar vlechten of knotjes gedaan voordat men gaat slapen. Dit creëert een mooier natuurlijke golfpatronen in het haar, in plaats van die random krullen en stressen dat je krijgt bij los gelaten haren. Echter is dit veel beter voor je haren dan die vlechten haarbreuk is één ander veelvoorkomend probleem het haar is het zwakst als het nat is als je hier met een vlecht dat nat is gaat slapen creëer je spanning als je draait en keert in je bed dit is een risico op haarbreuk reeel.

Hou rekening met onze tips!

Haal na het wassen zoveel mogelijk overtollig water uit het haar.

Als je kan laat het haar zoveel mogelijk aan de lucht drogen.

Of droog je haar met de haardroger zeker tot je haar 70% droog is.

Ontwar het haar voorzichtig voordat u gaat slapen om knopen en klitten te voorkomen.

Andere tips dat we je graag meegeven:

Gebruik regelmatig verzorgende en voedende behandelingen. Dit kan met een correcte simpele verzorgende shampoo of conditioner (lees altijd goed de bijsluiter en controleer de ingredienten.

Meer en meer stylisten raden een satijnen kussensloop aan om op te slapen, vooral voor mensen die last hebben met haaruitval.

Scroll to Top